OLED55CXPUA van LG : Onze visie

OLED55CXPUA van LG- Presentatie van deze Ultra HD 4K

Vandaag gaan we de LG OLED55CXPUA, een mid-range televisie van LG. Een review om de capaciteiten van dit model te controleren.
Deze televisie wordt geleverd met een Ultra HD 4K resolution.  Aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk, minimale bulk, kwaliteitsvol beeld en geluid, alles is zorgvuldig afgewerkt in deze televisie, om een bijna perfect product te maken.
Waarom kunnen we dit OLED55CXPUA als overtuigend beschouwen, ondanks de positie in het middensegment? Dat is wat we in dit artikel gaan ontdekken.

Het ontwerp van de LG OLED55CXPUA

Het LG OLED55CXPUA is met zijn eenvoudige ontwerp een interessant alternatief voor iedereen die een elegant televisietoestel in het middensegment wil.
Een product dat gezien de prijs juist is. Een strak maar effectief ontwerp. Het heeft het potentieel om te concurreren met andere TV-toestellen op de markt.
Kortom, het LG is echt gelukt om het ontwerpaspect van deze TV, die niet onopgemerkt blijft, ongeacht waar hij is geïnstalleerd. Als hij uitstaat, krijgt de sensatie een geheel nieuwe dimensie wanneer het scherm van de LG OLED55CXPUA TV wordt onthuld.

OLED55CXPUA van LG- Het scherm

Het LG heeft een correcte en goed gekalibreerde beeldkwaliteit, maar je hebt te maken met een beperkt inheems contrast dat geschikt is om overdag te bekijken; vergeet de thuisbioscoopprogramma’s in het donker.

Met betrekking tot de weergave stelt het bedrijf een Ultra HD 4Kresolutie voor.Wat de kenmerken ook zijn, het blijft een prachtig scherm. Op dit punt, maak je geen zorgen.
Ontworpen met een frequentie van 40 Hz, deze televisie is daarom minder goed gepositioneerd dan zijn concurrenten. Het verschoven beeld en het gebrek aan precisie maken dit model tot een laagdrempelig model.
Merk op dat met geavanceerde technologie, deze TV u een Ultra HD 4Kkwalitatief hoogstaand beeld geeft.
Ter afsluiting van het displaygedeelte kunnen we zeggen dat het interessant en effectief is; het is een mid-range TV die de omweg waard is.

Het geluid van de LG OLED55CXPUA

Ze LG OLED55CXPUA is niet tevreden met het weergeven van een verbluffende beeldkwaliteit. Inderdaad, het verrast ons ook aangenaam met zijn goed gemaakte audioprestaties.
De apparatuur bestaat uit diverse sprekersmet 10 W bij uitgang.

Tot slot, als we het geluid van de OLED55CXPUA LG, het is het woord correct dat naar buiten komt.

OLED55CXPUA van LG- Ingebedde intelligentie

Aan de softwarekant is het LG OLED55CXPUA uitgerust met het besturingssysteemwebOS 5 geïnstalleerd; het stelt je in staat om een heel universum van vermaak te verkennen.
U zult ook toegang hebben tot het internet, hetzij via uw Wi-Fi-verbinding, hetzij voor de meeste gekken onder u via het LAN; u zult dan in staat zijn om een heleboel applicaties en films te downloaden.
Deze software-omgeving innoveert op de LG OLED55CXPUA met een nieuwe functie: het bedienen van het televisietoestel met stem. Inderdaad, dankzij de voice control functie is het mogelijk om van kanaal te veranderen, TV bronnen te veranderen, het volume van de TV omhoog of omlaag te zetten door gewoon met de TV te praten. Is dat niet handig?

OLED55CXPUA van LG- Zijn connectiviteit

Deze televisie LG OLED55CXPUA biedt een vrij klassieke connectiviteit: mixed inputs HDMI, de poorten en de audio zijn beschikbaar op dit model.
In dit TV-assortiment behoort het OLED55CXPUA aanbod tot de ruimste keuze aan connectoren. Deze TV heeft meer dan de meeste van zijn concurrenten.

Dit model heeft een totaal aan 14 verbindingen, niet te slecht.De laat u LG OLED55CXPUA toe om niet te kiezen tussen de verschillende apparaten die moeten worden aangesloten. U kunt alles op deze TV aansluiten; de box, spelconsole, multimediaserver, DVD- of Blu-ray-speler, etc…

U heeft de volgende aansluitingen tot uw beschikking:
3 USB-poorten, 4 HDMI-poorten, 1 audio-uitgang, 5 antenne-ingangen, 1 samengestelde stekker (Video)

Technische kenmerken van de LG OLED55CXPUA

De belangrijkste kenmerken van dit TV-toestel:

Kenmerkend Waarde
Verhouding 16/9
Maten van de televisie zonder standaard 47
Schermgrootte in inches 54.6
Schermresolutie Ultra HD 4K
Weergavefrequentie 40
Geluidsvermogen 10
Wifi Ja
Beschikbare tuners
Aantal tuners 0
Aantal USB-poorten 3
Aantal HDMI-poorten 4
Aantal audio-uitgangen 1
Samengestelde invoer (video) Ja
Kleurdiepte 10
HDR-compatibel Ja
HDR Dolby Vision Compatibel Ja
VESA-compatibiliteit Ja
Bluetooth Ja
ethernet Ja

Onze conclusie over de LG OLED55CXPUA

Het algemene gevoel over het product is bevredigend, het is niet de beste op de markt, maar het maakt het toch mogelijk om een efficiënt televisietoestel te hebben.
LG kiest voor 4k technologie. Een verstandige keuze die het mogelijk maakt om een apparaat met een goed gedefinieerde beeld- en kwaliteitsgeluidsweergave onder ogen te zien. Het is mooi en krachtig tegelijk.

Als er positieve punten zijn om te onthouden, zijn er hier 3 interessante punten: de weergavefrequentie, het geluidsvermogen, de diepte van de kleuren.