QN75Q800T van Samsung : Test en analyse

Samsung QN75Q800T A Ultra HD 8Kdat het verschil maakt?

Een goede mid-range televisie. Zo kunnen we de Samsung QN75Q800T.
Daarnaast Samsung geeft dit eenUltra HD 8K resolution.  Men zou kunnen zeggen dat dit model alle verwachte kenmerken verzamelt. Of we nu kijken naar de esthetiek of naar de grootte, de ingenieurs Samsung hebben een televisie ontwikkeld die weliswaar een middenklasse heeft, maar toch een kwaliteitsvolle is.
Waarom kunnen we dit QN75Q800T als overtuigend beschouwen, ondanks de positie in het middensegment? Dat is wat we in dit artikel gaan ontdekken.

tv-ontwerppresentatie Samsung QN75Q800T

Het Samsung QN75Q800T is met zijn eenvoudige ontwerp een interessant alternatief voor iedereen die een elegant televisietoestel in het middensegment wil.
Een product dat gezien de prijs juist is. Een strak maar effectief ontwerp. Het heeft het potentieel om te concurreren met andere TV-toestellen op de markt.
Kortom, het Samsung is echt gelukt om het ontwerpaspect van deze TV, die niet onopgemerkt blijft, ongeacht waar hij is geïnstalleerd. Als hij uitstaat, krijgt de sensatie een geheel nieuwe dimensie wanneer het scherm van de Samsung QN75Q800T TV wordt onthuld.

tv-presentatie Samsung QN75Q800T

De ontwerpers Samsung hebben dit nieuwe TV-toestel QN75Q800T gemaakt. Een nieuw mid-range model met de kenmerken van zijn tijd, een goed gekalibreerd beeld, en een hoogwaardige verwerking.

Het Samsung QN75Q800T is beschikbaar in de Ultra HD 8Kresolutie.Wat de kenmerken ook zijn, het blijft een prachtig scherm. Op dit punt, maak je geen zorgen.
Samsung kiest een frequentie van 40 Hz, deze televisie is daarom minder goed gepositioneerd dan zijn concurrenten. Het verschoven beeld en het gebrek aan precisie maken dit model tot een laagdrempelig model.
Tot slot, Samsung heeft ervoor gekozen om geavanceerde technologie op deze TV, die het mogelijk maakt om een Ultra HD 8Kbeeldkwaliteit te hebben .
Mijn mening ter afsluiting van het gedeelte over de display. Het ligt in het bereik, zonder bloei of overdaad. Een extra keuze in het middensegment.

Het geluid van de Samsung QN75Q800T

De geluidskwaliteit is correct, maar meer niet. De typische low-medium en mid-range geluiden zijn verre van wat de concurrentie te bieden heeft. Het geluid van de nog QN75Q800T steeds heeft het voordeel dat het niet verzadigd is. In ieder geval is de installatie zoals die af fabriek wordt gepresenteerd net voldoende voor dit televisietoestel.
Wat betreft de geluidsapparatuur is de TV uitgerust metmeerdere luidsprekers en zorgt voor een geluidsvermogen van 7.5 W.

Kortom, het geluid is voldoende om uw dagelijkse behoeften te dekken. Het QN75Q800T Samsung is niet ontworpen voor de thuisbioscoop. Dat is niet wat we verwachten.

Het intelligente aspect van de Samsung QN75Q800T

Het is bijna een gewoonte geworden voor Samsung, dit QN75Q800T heeft zijn besturingssysteemTizen 5.5U zult genoeg tijd hebben om de wereld van het entertainment te ontdekken.
Met zijn Wifi of netwerkverbinding (local LAN) geeft deze TV u de mogelijkheid om apps of films direct te downloaden. Een interessante optie in het tijdperk van de cloud en online games.
Deze software-omgeving innoveert op de Samsung QN75Q800T met een nieuwe functie: het bedienen van het televisietoestel met stem. Inderdaad, dankzij de voice control functie is het mogelijk om van kanaal te veranderen, TV bronnen te veranderen, het volume van de TV omhoog of omlaag te zetten door gewoon met de TV te praten. Is dat niet handig?

Het verbindingssysteem van de Samsung QN75Q800T

Alle beschikbare connectiviteit maakt het mogelijk om de huidige behoeften te dekken.
In deze prijsklasse biedt deze TV een hoger aantal aansluitingen dan de meeste van zijn concurrenten.

Het is met 10 mogelijke verbanden dat dit QN75Q800T wordt gepresenteerd.De laat u Samsung QN75Q800T toe om niet te kiezen tussen de verschillende apparaten die moeten worden aangesloten. U kunt alles op deze TV aansluiten; de box, spelconsole, multimediaserver, DVD- of Blu-ray-speler, etc…

In detail zijn hier de beschikbare aansluitingen:
2 USB-poorten, 3 HDMI-poorten, 1 audio-uitgang, 4 antenne-ingangen

QN75Q800T van Samsung- Technische kenmerken

Hier volgt een samenvatting van de technische kenmerken van het televisietoestel:

Kenmerkend Waarde
Verhouding 16/9
Maten van de televisie zonder standaard 25.4
Schermgrootte in inches 74.5
Schermresolutie Ultra HD 8K
Weergavefrequentie 40
Geluidsvermogen 7.5
Wifi Ja
Beschikbare tuners
Aantal tuners 0
Aantal USB-poorten 2
Aantal HDMI-poorten 3
Aantal audio-uitgangen 1
Kleurdiepte 10
HDR-compatibel Ja
Dolby Digital Sound Ja
VESA-compatibiliteit Ja
Bluetooth Ja
ethernet Ja
Energieverbruik 205 W

Onze conclusie over de Samsung QN75Q800T

Met de bedoeling om een verschil te maken, wil deze nieuwe QN75Q800T Samsung opzet een verschil maken. Goed doordacht en goed afgewerkt. Deze middenklasse is een verstandige keuze.
Nog steeds zeer zeldzaam, toont de 8K display de technologische beheersing van Samsung de televisiesector aan.

Van deze nieuwe Samsung kunnen we 3 positieve punten behouden: het geluidsvermogen, de weergavefrequentie, de diepte van de kleuren.