Televisietoestel TCL 55S525 : nieuwe referentie Edge-LED ?

Hoe zit het met de nieuwe TCL 55S525?

Onlangs TCL is er informatie vrijgegeven over het nieuwe model van de televisie. Het is de 55S525 ; Geklasseerd in de mid-range categorie we dachten dat we het beter moesten bekijken om te controleren of de bouwer goed werk had verricht of niet.
Ten eerste, wat betreft de grootte van het scherm, hebben we te maken met een 55centimeter.
We worden geconfronteerd met een vrij groot scherm.
Daarnaast is deze televisie uitgerust met eenUltra HD 4K resolution.  Met een diagonaal van 55 inches kan dit mid-range model beschouwd worden als een vrij goedkope televisie.
Moeten we ons hierdoor laten overtuigen 55S525 TCL? Alle antwoord-elementen net na.

55S525 van TCL – Ontwerp

Het TCL 55S525 verschijnt als een echte meesterzet van het merk, zowel wat betreft het interieur als het exterieur.
Het ontwerp TCL 55S525 is grotendeels geïnspireerd op de andere modellen in de S5 serie.
Een goede totaalscore voor deze TV; het komt overeen met design in de geest van de tijd. Een kwaliteit van de materialen en een visueel aspect dat je niet ongevoelig maakt.
De 55S525is nogal plat.
Met zijn glazen oppervlak van 55 inches,Wat de basis betreft, zijn er ook dingen te zeggen.Uitgerust met een dubbele basis, TCL heeft gekozen voor beveiliging. De TV houdt goed, niets beweegt dankzij dit systeem. En wat de prijs van de 55S525, we geven de voorkeur aan dit soort oplossing die garandeert dat de televisie niet uit zijn plaats zal vallen.
Het belang van het 55S525 is ongetwijfeld zijn technologie Slim design.
Kortom, het TCL is echt gelukt om het ontwerpaspect van deze TV, die niet onopgemerkt blijft, ongeacht waar hij is geïnstalleerd. Als hij uitstaat, krijgt de sensatie een geheel nieuwe dimensie wanneer het scherm van de TCL 55S525 TV wordt onthuld.

Het scherm van de TCL 55S525

De ontwerpers TCL hebben dit nieuwe TV-toestel 55S525 gemaakt. Een nieuw mid-range model met de kenmerken van zijn tijd, een goed gekalibreerd beeld, en een hoogwaardige verwerking.
Met deze nieuwe55S525 TCL, maakt het bedrijf een veronderstelde technologische keuze.Het is Edge LED-display en dat is jammer. Door zijn leeftijd en nieuwe mogelijkheden zoals de led, zal je het gevoel hebben dat je 10 jaar teruggaat. Het beeld is slecht.

Het TCL televisietoestel geeft een Ultra HD 4Kresolutie weer.Bovendien, met een scherm van 55inches, de 55S525behoort tot de serie grote modellen in het assortiment.Buiten zijn omvang staan we nog steeds voor een prachtig kwaliteitsscherm.
Door het te voorzien van een frequentie van 60 Hz, de vloeibaarheid van de televisie is aan de top van zijn gamma.
Nog beter, dankzij de geavanceerde technologie biedt het scherm van deze televisie een Ultra HD 4Kkwaliteitsresolutie.
Ter afsluiting van het displaygedeelte kunnen we zeggen dat het interessant en effectief is; het is een mid-range TV die de omweg waard is.

Het geluid van de TCL 55S525

De geluidskwaliteit is correct, maar meer niet. De typische low-medium en mid-range geluiden zijn verre van wat de concurrentie te bieden heeft. Het geluid van de nog 55S525 steeds heeft het voordeel dat het niet verzadigd is. In ieder geval is de installatie zoals die af fabriek wordt gepresenteerd net voldoende voor dit televisietoestel.
De apparatuur bestaat uit twee luidsprekers en een vermogen van 8 W.

Tot slot, het geluid van deze TV zal u het grootste deel van het geluidsspectrum geven. Het is gemiddeld, maar niet van slechte kwaliteit.

Presentatie van het Smart TV-gedeelte van het TV-toestel TCL 55S525

Voor het softwaregedeelte heeft het 55S525 TCL een besturingssysteemRoku TV. Je hebt de mogelijkheid om de wereld van het entertainment te verkennen.
Met zijn Wifi of netwerkverbinding (local LAN) geeft deze TV u de mogelijkheid om apps of films direct te downloaden. Een interessante optie in het tijdperk van de cloud en online games.
Deze software-omgeving innoveert op de TCL 55S525 met een nieuwe functie: het bedienen van het televisietoestel met stem. Inderdaad, dankzij de voice control functie is het mogelijk om van kanaal te veranderen, TV bronnen te veranderen, het volume van de TV omhoog of omlaag te zetten door gewoon met de TV te praten. Is dat niet handig?

Presentatie van de verbindingstechniek van TCL 55S525

Wat betreft het aspect van de connectiviteit op TCL 55S525, het biedt u voldoende elementen.
U zult weinig keuzes hebben met betrekking tot de verbindingen. Deze TV heeft minder dan de meeste van zijn concurrenten.

Het is met 5 mogelijke verbanden dat dit 55S525 wordt gepresenteerd.Niet al uw apparaten kunnen worden aangesloten. Een moeilijke keuze is onderweg.

In duidelijke, de beschikbare verbindingen op dit model zijn:
1 USB-poort, 3 HDMI-poorten, 1 audio-uitgang

Technische kenmerken van de TCL 55S525

Hier is een samenvattende grafiek van de technische kenmerken van de TV:

Kenmerkend Waarde
Verhouding 16/9
Maten van de televisie zonder standaard 122.7 cm x 71.1 cm x 7.62 cm
Schermgrootte in inches 55
Schermresolutie Ultra HD 4K
Beeldschermsysteem Edge-LED
Weergavefrequentie 60
Geluidsvermogen 8
Slimme TV Roku TV
Wifi Ja
Beschikbare tuners
Aantal tuners 3
Aantal USB-poorten 1
Aantal HDMI-poorten 3
Aantal audio-uitgangen 1
Aantal audio-ingangen 0
Kleurdiepte 30
HDR-compatibel Ja
HDR Dolby Vision Compatibel Ja
VESA-compatibiliteit Ja
ethernet Ja
Energieverbruik 125 W

Ter afsluiting van de TCL 55S525

Met de bedoeling om een verschil te maken, wil deze nieuwe 55S525 TCL opzet een verschil maken. Goed doordacht en goed afgewerkt. Deze middenklasse is een verstandige keuze.
Met een slimme tv-technologie profiteert u van een relevante keuze voor een topmodel. Echt interessant.
Bij dit model vergeten we de LED en gaan we de displaytechnologie in de Edge-LED-modus gebruiken. Er is niets om je zorgen over te maken. Het resultaat is vlekkeloos.
TCL kiest voor 4k technologie. Een verstandige keuze die het mogelijk maakt om een apparaat met een goed gedefinieerde beeld- en kwaliteitsgeluidsweergave onder ogen te zien. Het is mooi en krachtig tegelijk.

Tot slot zullen we nota nemen van alle positieve punten die aan dit televisietoestel moeten worden toegevoegd. Hier zijn er 3 die ik interessant vind: het geluidsvermogen, de schermgrootte, de diepte van de kleuren.